När är det bäst att resa till Berlin?

Berlin är klart mer känt för sin livliga konstscen och det livliga nattlivet än den som lyser från ovan. För en besökare är det därför alltid rätt tid att åka till staden. Det kan i och för sig bli kallt under vintern medans sommaren är solig och varm. Men Berlin är en imponerande stad, oavsett väder. Det varierande schemat för de kulturella evenemang och de festivaler som äger rum gör att det aldrig finns någon brist på saker att göra här. De livliga barerna och klubbscenen pågår för fullt året runt.

Sommar

Berlin har ett kontinentalt klimat. Det betyder att sommaren blir riktigt varm. Solen skiner nästan jämt från juni till augusti och normalt sett är temperaturen kring 23 grader. Men det kan lätt bli över 30 grader varmt. Den som reser hit på sommaren bör därför ta med sig ljusa och luftiga kläder. På natten kan det däremot bli riktigt kallt, även under sommartid. Regn är ett hot året om, så ta alltid med ett paraply.

Det är under sommaren som de flesta besökare kommer till Berlin. Köer och trängsel och de varma dagarna kan göra livet lite trögt. Då är det dags att ta plats i någon av stadens många serveringar och njuta av en öl medan andra kämpar vidare. Räkna med att priserna för boendet är högre under sommaren än på vintern. Månaderna maj och juni är goda tider för att upptäcka Berlin på. Då är det varmt men inte för hett. Det är också klart mindre turister i omlopp i staden.

Vinter

Berlin är vackert under december till februari. Temperaturen är ofta under noll och det är inte alls ovanligt med snö. Klä på dig varmt och gå till julmarknaden och njut av en Glühwein och goda kex. Marknaderna är perfekta platser för en bra julshopping. Här finns chansen att köpa hantverk och delikatesser såsom kryddad korv och hemgjorda ostar. På vintern går det även att åka skridskor utomhus mitt i stan.