Resa till Berlin med barn

Berlin är en trevlig destination för barnfamiljer. Det finns mängder med attraktioner för båda vuxna och barn.

Berlins Björnar

Berlinbjörnarna finns överallt runt om i staden. Björnarna är statyer som är målade med färgglada mönster. Barn får gärna klättra på dem om de vill. Det är enkelt att hitta alla björnar genom att ta U-bahn, tunnelbanan eller S-Bahn, tågen ovan mark. Det går att köpa gruppbiljetter för upp till fem personer per dag.

Centrum

I centrum finns mängder med spännande ting för en barnfamilj. Gå till toppen av riksdagshuset där det tyska parlamentet finns. Inifrån kupolen ges en unik utsikt över staden som alla kommer att älska. På natten är det extra vackert.

Bebelplatz

Bebelplatz är ett av de torg där nazisterna brände böcker på år 1933. I mitten av torget finns ett fönster i marken och under fönstret finns ett rum. I rummet finns bokhyllor, men hyllorna är tomma på böcker. Det här är ett konstverk som symboliserar bokbränningen och idag hålls ofta bokmässor på platsen.

Museumsinsel

Museiön är ett perfekt ställe för att se och lära sig nya saker. I Pergamonmuseet finns en enorm samling av antikviteter från 1900-talet, inte minst stadens portar och enorma skulpturer. Här finns också fresker med stridsscener och skildringar av gudar och gudinnor. Det finns till och med ett hus som en gång i tiden tillhörde en syrisk handlare. I Neue Museum finns egyptiska artefakter. På Altes Museum visas grekiska och romerska antikviteter.

Tiergarten Park

Tiergarten Park är ett perfekt ställe för hela familjen. Här går det att hyra cyklar och det är ett perfekt område för en picknick. Berlin Zoo och Aquarium finns här också, liksom fontäner och stora skulpturer. Barn har också satt ut egna skulpturer, det är fantasidjur gjorda i papier maché.