Att resa till Berlin som äldre

Berlin är en stad för alla åldrar. Då Berlin är en stor stad finns mängder med saker att göra och upptäcka oavsett smak och intresse. Det är också en stad med en unik och rik historia, som gör att det är en perfekt stad att uppleva för att förstå dåtiden. En av de nackdelar som finns när det gäller att bo i en aktiv storstad är att det kan vara jobbigt att ta sig runt i den och det kan bli tröttande utflykter. Som tur är finns ett ypperligt väl fungerande transportsystem.

Ta sig runt

Berlin är en enorm stad, med ungefär 4,5 miljoner invånare. Det är därför tur att lokaltrafiken fungerar så bra. Det bästa sättet att ta sig runt på är genom tågen, U-bahn och S-bahn, bussar och spårvagnar. Spårvagnarna finns främst i det som förr kallades Östberlin.

All lokaltrafik är pålitlig och det är väl värt de få pengar som krävs. Det är också lätt att leta sig fram till det du söker, även om en karta hjälper än mer. Den som inte pratar tyska, behöver verkligen en sådan karta, så att de inte tappar bort sig.

Den som känner sig obekväm med att åka lokaltrafiken inser snart att det finns mängder av taxibilar som mer än gärna kör kunder dit de ska. Det är dock lite dyrare att resa med taxi än vad det är i många andra europeiska städer.

Att se och göra

Sightseeing är en bra klassiker vid ett besök i Berlin. Här finns hur mycket som helst att se. Prova några av de härliga museum som staden hyser, museer som täcker in allt från konst till nazistregimen under andra världskriget. Berlin har också mängder med konstgallerier som är värda att besöka, inte minst Art Center Berlin Friedrichsstrasse och Galerie Eigen & Art.

Dessutom finns mängder med historiska byggnader att se. Det tyska parlamentshuset, riksdagen och Berliner Dom är några av de mer sevärda. Om du tycker att det blir lite väl mycket av det goda och tröttheten sätter in kan du gärna titta in på ett mysigt spa. Adlon Day Spa är ett särskilt gott val, och de erbjuder allt från hårfrisering till massage och akupunktur.