Hotell i Berlin

Även om det finns mängder med hotell i Berlin, kan det vara svårt att hitta ett hotell i sista minuten. Det är bäst att boka minst tre månader i förväg. I östra Berlin finns särskilt många schyssta hotell runt stadens historiska centrum. De hotell som ligger i det västra området ligger ofta runt Kurfurstendam. Billigare hotell ligger ofta i Charlottenburg och Schöneberg. Som i de flesta internationella städer, varierar varje område vad gäller atmosfär och livsstil.

Hotell Adlon Kempinski är ett femstjärnigt lyxhotell med service utöver det vanliga. Här finns butlerservice, concierge och givetvis också 25 timmars rumsservice. Ett annat lyxhotell är Kempinski Hotel Bristol Berlin och det har en elegant och modern stil med mängder med faciliteter. Hotell Adlon Kempinski ligger enbart femtio meter från Brandenburger Tor och inom gångavstånd från mängder av Berlins stora sevärdheter. Kempinski Hotel Bristol Berlin ligger i ett av de mer trendiga shoppingområdena.

Till de billigare alternativen av hotell i Berlin finns A´Mitte Ostbahnhof och Lindemanns. Båda erbjuder bra service till bra priser. A´Mitte Ostbahnhof ligger inom fem kilometer från Alexanderplatz. Lindemanns ligger cirka tre kilometer från Brandenburger Tor.