Berlins nattliv

Berlin är fyllt med pubar, barer, teatrar, biografer och diskotek. Här vistas invånare och besökare för att njuta av ledig tid. Folklivet är livligt överallt i denna fantastiska huvudstad. Det är omöjligt att nämna alla ställen som det är värt att besöka. För att göra det möjligt att sålla i utbudet, har vi delat upp nattlivet utefter vilket distrikt som de finns i. Men trots det är det svårt att täcka in allt som finns.

Västra Berlin

Västra Berlin har fyra riktigt bra bar- och pubområden. Savignyplatz i Charlottenburg är för lycksökare, Kreuzberg är fyllt med mängder av aktivister och punkare. Området runt Nollendorfplatz och Winterfeldtplatz är för de som gillar att stanna ute hela natten respektive de som är lite äldre. Barer i centrala Schöneberg är ofta mixade och mycket angenäma.

Östra Berlin

Här finns minst lika många mysiga och spännande barer och caféer. Kolla in Berlin Mitte och Friedrichshain för aktuell information. I Prenzlauer Berg-kvarteret finns mängder med trevliga pubar och runt Oranienburger Strasse finns hur mycket barer och caféer som helst. För att veta vad som händer och när, kan du köpa tidningarna Zitty eller Prinz. De är skrivna på tyska. Exberliner är en engelsk skrift som också skriver om vad som händer i staden.