Resa till Berlin

Berlins klimat är kontinentalt. Vintern är mycket kall medan somrarna är varma. Med tanke på klimatförändringarna, har det också blivit svårare att spå vädret. Något som du kan räkna med är att det är frysgrader mellan december och februari, och varmt på sommaren.

Det är romantiskt att besöka Berlin under vintern. Det gäller särskilt innan jul när julmarknaderna är i full gång. Även under januari och februari är det ett nöje att besöka staden. Men, när våren kommer vaknar också berlinarna. Berlin är en mycket grön stad med många träkantade gator och mängder med skog och träd att upptäcka. Faktum är att vädret inte behöver påverka resan så mycket. Berlin är ett nöje året runt.

Flygplatser

Det finns tre flygplatser nära Berlin. Tegel ligger 8 kilometer nordväst om Berlin, Tempelhof ligger också 8 kilometer från Berlin och sedan finns också den östliga Schönefeld 2,2 mil sydöst om Berlin. Alla flygplatser kan nås genom buss eller tåg, vilket gör det enkelt och billigt att ta sig till och från staden. Kollektivtrafiken i city är också mycket god.

Tågstationer

Den stora tågstationen är Hauptbahnhof (tidigare Lehrter Stadtbahnhof) och den öppnades år 2006. Den ligger nära det gamla Berlin vid Brandenburger Tor. Det går att nå alla delar av Berlin genom kollektivtrafiken.