Shopping i Berlin

Berlin är en bra shoppingstad för den som älskar marknader och second hand. För andra, som gillar trendigare och nyare ting, är kanske inte Berlin den allra bästa. När du går och shoppar kommer du snart att märka skillnaden mellan det som en gång var Öst- och Västberlin. I de västra stadsdelarna finns mängder av butiker och kvaliteten är hög. Här finns också Tysklands eget modecentrum.

De bästa shoppingområdena finns runt Kurfürstendam, Breitscheidplatz och på Budapeststrasse och Tauentzienstrasse. Butikerna har allt som oftast öppet mellan 9.30 och 20.00 på vardagar och mellan 9.00 och 16.00 på lördagar. Inga butiker har öppet på söndagarna. De enda undantagen är de små butikerna på tågstationerna.

I de östra delarna av staden är Unter den Linden och Friedrichsstrasse de viktigaste shoppingområdena.

Nästan varje område i Berlin har sitt eget shoppingstråk. Karl-Marx-Strasse är shoppinggatan i Berlin-Neukölln, Schlossstrasse i Berlin-Steglitz, Müllerstrasse i Berlin-Wedding och Schöneberg Allee i Berlin Prenzlauer Berg.

Just nu är en av de coolaste shoppinggatorna i staden Schönhauser Allee. Här finns mängder med oberoende butiker. I området kring gatan lever de flesta av ungdomarna i Berlin och affärerna erbjuder de senaste trenderna till rimlig kostnad.