Topp 5 sevärdheter i Berlin

Berlin är inte enbart den politiska huvudstaden i Tyskland. Staden är också en av världens mest intressanta städer när det gäller konst, media och vetenskap. I Berlin hittar du fantastiska sevärdheter. Här är de fem som vi anser vara allra bäst.

Berlinmuren

År 1989 var året då Berlinmuren revs, men det finns mängder med skyltar som anger var den en gång stod. Det är en känslomässig destination, av många skäl.

Schloss Bellevue

Schloss Bellevue byggdes år 1786 på order av fursten av Preussen. Sedan år 1994 är det presidentens residens. Innan dess användes det som en sommarstuga för att sedan bli ett museum och till sist ett pensionat. Bellevue är beläget mitt i stadens centrum i Tiergarten Park intill floden Spree.

Karneval der Kulturen

År 2009 kom hela 1,5 miljoner till denna livliga karneval. Karnevalen arrangerades första gången år 1996 för att hylla den stora internationella gruppen i Berlin. Här finns alla konstformer som tänkas kan. Idén bakom karnevalen är att välkomna andra kulturer och att främja vikten av mångfald.

Museiön

Museiön upptar den norra delen av en ö i floden Spree. Det äldsta museet byggdes år 1830. Här finns De Bode Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie och Pergamonmuseet. Byggnaderna bombades hårt under andra världskriget och än idag fortsätter om- och tillbyggnationer.